Links

De Ruyter Stables
Double a Ranch (D)
Bergemo
Golfbaan Bleijenbeek

Adventure 4 rent

 

Paarden
Dé blikvanger tijdens het Bleijvenement 2007 is de authentieke postkoets. Het vierspan paarden wordt gemend door voormalig wereldkampioen vierspanrijden Harry de Ruyter. Begeleid door een stoet van rijtuigen en ruiters en zelfs lakeien zullen de excellenties, die de opening zullen verrichten van het evenemententerrein naar het toekomstige bezoekerscentrum bij het Reindersmeer worden gebracht. Veel marathon aanspanningen zullen op het Bleijvenementterrein te bewonderen zijn. Daarnaast kunnen de liefhebbers zich aan het Authentiek Gerij vergapen.

Cutting, ontstaan uit het scheiden van koeien en kalveren voor het brandmerken in the West, is een onderdeel van het western riding. Paard en ruiter moeten nauw samenwerken, om een kalf van de kudde weg te krijgen. U zult zien en horen, dat Leo Schouwenberg behalve een excellent ruiter ook een goed entertainer is. Hij is de trotse limburgse eigenaar van de Double A Ranch. Het is de grootste western stable van Nederland en Duitsland. Omdat zijn thuis vlak over de grens in Duitsland ligt op slechts 6 km van het Bleijvenementterrein, is een bezoekje snel gebracht.

Dat het begrip ‘toerisme voor iedereen’ ook bij de organisatoren van het Bleijvenement hoog in het vaandel staat, moge blijken uit de aanwezigheid van een huifbed. Hiervoor tekent Manege Bergemo, die evenals Manege Seurenheide uitgebreide mogelijkheden bieden voor paardrijden gehandicapten. Zwaar gehandicapten vinden veel ontspanning en genot tijdens een rit in het wiegende huifbed, dat door twee paarden gedragen wordt. In het programma is ook een demonstratie opgenomen, zodat u kunt zien, dat mindervaliden niet zielig zijn, maar maar menig ruiter of amazone jaloers kunnen maken.

Golf
Bij Afferden bevindt zich Golfbaan Landgoed Bleijenbeek. De pas tweejarige 18 holes Championship Course is samen met een 9 holes par ¾, een pitch & putt baan, driving range en last but not least geweldig clubhuis, een parel in de Maasduinen. Op het Bleijevenementterrein kunt u zelfs onder deskundige begeleiding een hole spelen. Zondag organiseert de golfbaan een open dag. Daar kunt u met uw planning misschien rekening mee houden.

Watersport
Wanneer u met de fiets of een van de andere voorbijkomende transportmiddelen naar het Leukermeer gaat, treft u daar de Jachthaven ’t Leuken aan van de fam.Valckx. Dankzij hun medewerking kan ook hier invulling gegeven worden aan ‘toerisme voor iedereen”. Via een glijbaan kunnen mindermobiele personen op het droge in de boot genomen worden. (geintje). Daarna wordt deze te water gelaten en er na het vaartochtje weer netjes uitgesleept. Iedereen kan verder genieten van de mooie jachten, die hier afgemeerd liggen.
Bij het tegenovergelegen vakantiepark Leukermeer glijdt u met een banaan uit over het water. Wie liever een stukje over de Maas wil varen, kan de Maashopper nemen. Deze fietsboot kan ook rolstoelers vervoeren. Wel even het vaarschema in de gaten houden.

Nordic Walking
Of het stuifzand van de Maasduinen uit Scandinavie afkomstig is, blijft een vraag. Maar dat het Nordic Walking vandaar is komen aanwaaien is zeker. Het vindt zijn oorsprong in Finland, waar het als zomervervanger voor het langlaufen bedacht werd. Maasduinen in beweging kan dan ook nauwelijks een betere invulling krijgen. Er zal een demonstraties worden gegeven op zaterdag na de openingsceremonie, zie programma.

Buggy rijden
Tijdens het Bleijvenement evenement in De Maasduinen biedt Adventure4Rent u de mogelijkheid om de omgeving van de Maasduinen avontuurlijk te bezoeken met een buggyrit. Samen met Adventure4Rent kunt u de omgeving op een toeristische en spannende manier verkennen, weer eens wat anders dan anders!

Kom dus een toeristisch ritje met de buggy maken! Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden, dus ook als u 65-plusser bent: u bent van harte welkom om een ritje mee te maken, velen gingen u al voor! Kinderen vanaf 1.35 meter mogen ook mee.

Wij heten u graag van harte welkom dus tot de buggyrit tijdens het Blijevenement!
Meer informatie op de site van Adventure4rent

 

 
 
terug naar vorige pagina
 

Bleijvenement Maasduinen Bergen 1 en 2 september 2007
| Stichting Bleijvenement | Bleijenbeek 17, 5851 EE Afferden | E-mail: info@bleijvenement.nl |