Jan Claassen, Rabobank over het Maasduinengebied


 

Maasduinen vitaler maken
In het gesprek met de heer Jan Claassen, directeur van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en tevens Rabobank Venray vertegenwoordigend, wordt direct duidelijk waarom de bank en het Bleijvenement elkaar gevonden hebben. Beide streven naar verlevendiging en het vitaler maken van het gebied de Maasduinen.

De Rabobank  is namelijk een vereniging  van mensen uit de regio. En in opdracht van die mensen (leden) zorgt zij niet alleen voor de financiële ondersteuning van individuele ambities, maar ook voor de bevordering van de leefbaarheid in de omgeving. Ook het Bleijvenement draagt in het eerste weekend van september bij aan deze verlevendiging.

Daarnaast worden met het Bleijvenement wellicht ook mensen uit het gebied zelf aan ideeën geholpen. Ideeën om op continue basis andersoortige activiteiten te ontplooien, dan men tot nu toe aantrof in de Maasduinen. In verbinding met de agrarische sector draagt het Bleijvenement op die manier bij aan het zoeken naar manieren om invulling te geven aan de strategie van verbreding, waartoe inmiddels al veel bedrijven besloten hebben.

Hoe Jan Claassen het Bleijvenement gaat beleven? Het liefst per fiets met zijn familie genieten van de prachtige natuur. Maar daarbij ook af en toe  neerstrijkend op een terrasje, waar ook wat te beleven is. Waar hij zich nog niet direct een voorstelling bij kan maken, en wat hij dus zeker gaat bezien, is de manier waarop je tijdens het Bleijvenement kunt overschakelen van vervoermiddelen tot en met de paardentram en de tuk-tuk aan toe.

 

 

 
 
terug naar vorige pagina
 

Bleijvenement Maasduinen Bergen 1 en 2 september 2007
| Stichting Bleijvenement | Bleijenbeek 17, 5851 EE Afferden | E-mail: info@bleijvenement.nl |