Dirk Jan Vink over Golfbaan Landgoed Bleijenbeek


 

Dirk Jan Vink van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek

Elke golfbaan heeft behalve een manager, algemeen of niet, een directeur. Zo ook Golfbaan Landgoed Bleijenbeek bij Afferden (L.). Deze heer is echter ook directeur van Golfbaan Landgoed Welderen bij Elst (G.) Want waar het land goed is, is Dirk Jan Vink.

Heuvels en dalen. Wanneer daarover gesproken wordt, denkt hij aan het leven. In de Maasduinen, evenals op de golfbaan ervaart hij een gelukzalig gevoel van schoonheid, zoals alleen natuur iemand geven kan. Natuurlijk beoefent hij het golfen zelf ook. Zijn handicap houden we geheim, maar is niet voor iedereen weggelegd. Hij vindt dat ook niet belangrijk. Communicatie met medespeler of tegenstander in een prachtige omgeving en tegelijk aan je gezondheid werkend, door middel van sportbeoefening, dát is de lol van golf.

Hij heeft wel iets met de natuur. Wat dan? Het is mooi of niet mooi. Simpel statement, waarbij ‘het is’ vervangen  mag worden door ‘ik vind iets’. De afstand tussen Welderen en Bleijenbeek noodzaakt hem veelvuldig gebruik te maken van een snelle auto. Niet dat hij dat als straf ervaart, integendeel, snelle auto’s zijn zijn hobby. Daarbuiten is de enige andere vorm van vervoer de benenwagen of zijn als cabrio uitgeruste golfbuggy. Gelukkig kan hij zich op de racebaan echt uitleven met een ..., zodat hij zich op de weg kan inhouden.

Op de vraag hoeveel gemarkeerde wandelroutes er in de Maasduinen zijn, komt het antwoord: geen idee, veel. En dat klopt.

Tot slot belooft hij ook een bezoek te brengen aan het evenemententerrein bij Well tijdens het Bleijvenement. Zijn interesse gaat daarbij vooral uit naar de roofvogelshow van Albert Loomans met o.a. een echte steenadelaar. Is hij een zakenman? Ja, niets anders aan de orde zijnde wordt de vergadering gesloten.

  Golfbaan Landgoed Bleijenbeek
Bleijenbeek 14
5851 EE Afferden
Tel. 0485 530084
Fax. 0485 531015
E-mail: info@golfbaanbleijenbeek.nl
Website: www.golfbaanbleijenbeek.nl
 
 
terug naar vorige pagina
 

Bleijvenement Maasduinen Bergen 1 en 2 september 2007
| Stichting Bleijvenement | Bleijenbeek 17, 5851 EE Afferden | E-mail: info@bleijvenement.nl |