Streekproducten
De stichting Grenzeloos Vermarkten heeft zich ten doel gesteld, streekproducten te promoten. Zij streven naar organisatie van speciale markten, die op geregelde tijden in verschillende dorpen gehouden zullen worden. De producten komen van zowel Nederlandse als Duitse bodem. Er wordt momenteel gewerkt aan routes door beide landen, die langs agrarische bedrijven leiden, die hun deuren voor de toeristen openstellen. Zo krijgt men kennis en begrip voor de natuur en haar economische waarde.

In de promotietent kunt u producten proeven en kopen en nadere informatie krijgen. Bierbrouwerij Hertog Jan is de exponent van wel zeer bekende streekproducten. In het moderne gezegde: “Matig voor meer lol de hoeveelheid alcohol” kan hij zich best wel vinden. Naast triple heeft hij ook light bier in de collectie.

Kookdemo
Jan Cremers van Het Maashotel Cuisine de la Meuse uit Broekhuizen geeft op zondag 2 september rond 15.00 uur een kookdemo op het evenementen­terrein. Harold Kok van Hostellerie De Hamert uit Wellerlooi gaat op dezelfde tijd en locatie op zaterdag 1 september zijn kunsten tonen.

Horeca
Natuurlijk is in het bourgondische Limburg de horeca bijdrage een onmisbare factor. De variëteit in het culinaire aanbod is dan ook niet in 10 regels samen te vatten. Een afspiegeling daarvan vindt u op het Bleijvenement terrein. De snuffelroutes komen langs een veelheid horecagelegenheden, variërend van cafetaria tot sterrenrestaurant. Opstapplaatsen zijn dikwijls voor de deur, zodat u na per ongeluk een glaasje teveel, in ieder geval verzekerd bent van vervoer naar overnachtingsplek of  uitvalsbasis. De streekproducten nemen een vooraanstaande plaats in op de menukaarten van de établissementen.

Bijzondere vermelding verdient mobiele bakkerij Harry Arts, die ter plekke ouderwetse broodsoorten bakt en boeiende verhalen vertelt. De Romeinen zorgen voor ongedesemd brood, dat ook ter plekke wordt bereid.

Drank
Graanbranderij de IJsvogel distilleert likeuren in velerlei smaak. Het nieuwste product is op basis van paardemelk. Deze likeur werd ontwikkeld op Paardemelkerij Nieuw Erf.
Nog een nieuwtje. De eerste flessen wijn, die gebottled zijn onder de naam Landgoed Blienbek zijn geheel op basis van vruchten, die gevonden zijn op Landgoed Bleijenbeek. Er zijn slechts enkele flessen. De wijn heeft een cabernet sauvignon-achtige smaak, hoewel er geen druif aan te pas is gekomen. Met veel geluk kunt u nog een fles bemachtigen.

 
 
terug naar vorige pagina
 

Bleijvenement Maasduinen Bergen 1 en 2 september 2007
| Stichting Bleijvenement | Bleijenbeek 17, 5851 EE Afferden | E-mail: info@bleijvenement.nl |